Tészta hozzávalói:
4-5 nagyobb alma (szilvával is lehet kombinálni)
25 dkg liszt
20 dkg cukor
4 tojás
1 evők. kakaó
sütőpor
egy kis tej
egy kis ráma
Krém hozzávalói:
fél liter tej
15 dkg ráma
15 dkg cukor
2 cs. vaniliás pudingpor
csipet só
Elkészítés: Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. Az almákat meghámozzuk, vékony szeletekre - karikákra vágjuk fel és több rétegben, szorosan lerakjuk egymás mellé.
A tojást a cukorral, rámával felverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a tejet (ételfestéket is hozzá lehet keverni), majd ennek a tésztának a felét rásimítjuk az almára, a megmaradt tésztához pedig hozzákeverjük a kakaót és ezt is rácsurgatjuk.
Előmelegített sütőben megsütjük, majd kihűlés után kiborítjuk a sütit egy tálra úgy, hogy az alma a tetejére kerüljön. (Egy fontos pont ezután: le kell húzni a sütőpapírt róla.
Krém: a pudingot megfőzzük a tejjel és cukorral, ennek az állaga elég sűrű lesz, ám amikor készen van, még melegen hozzákeverjük a rámát, és a kihűlt sütire rákenjük a krémet, eleinte picit folyós lehet, de kihűlés után megdermed.
Hűtőben tároljuk és csokit reszelhetünk a tetejére.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Suzie33 2010.11.09. 15:08:21