Hozzávalók:
25 dkg liszt
15 dkg vaj
20 dkg darált dió
10 dkg cukor
2 tojás + egy kis tojássárgája
10 dkg egész mandula
meggylekvár
A lisztet a vajjal, cukorral, tojással és darált dióval összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb. 10 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat hosszú, keskeny ujjformára alakítjuk ki, úgy, hogy a közepére bütyköket formázunk, késsel kis barázdákat húzunk rá, így élethű lesz a sütink.
A mandulaszemeket forró vízbe tesszük, hogy a héját könnyedén levegyük róla, ezután pedig egy kis meggylekvárt kanalazunk az ujjak tetejére, ez ragasztóként fog funkcionálni (és látványosabb lesz a bosziujj), majd a mandulát körömként belenyomjuk a tésztába.
Tojás sárgájával megkenjük a tetejét, előmelegített sütőbe helyezzük az ujjakat és 180 fokon pár perc alatt készre sütjük őket.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.