Hozzávalók:
200 g étcsoki
8 db tojás
200 g margarin
150 g porcukor
vaniliás cukor
150 g kristálycukor
sütőpor
200 g finomliszt
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra,kivajazzuk a tortaformát.
Az étcsokit vízfürdőben felolvasztjuk,a tojásokat kettéválasztjuk.A margarint habosra keverjük,apránként hozzáadjuk az olvasztott csokit,a porcukrot,a vaníliás cukrot és egyenként a tojások sárgáját.
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük.Felváltva adjuk hozzá a masszához a sütőporral elkevert lisztet.
Tortaformába öntjük,a szegélyét felmagasítjuk.
20 percig 180 fokon,majd 160 fokon 40 percig sütjük.
Ha kihűlt kettévágjuk,rumos lekvárral megkenjük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.